Vragen?

+32 4 381 91 00

Provincie Limburg

Activiteiten en projecten

BREDE VORMING

We voorzien voor alle klassen verschillende activiteiten binnen allerlei thema’s. Zo nodigen we in elke graad een spreker op school uit (zoals de politie), organiseren we een uitstap met de bus of de trein (naar bijvoorbeeld een museum of de VRT), organiseren we projectdagen...

We streven naar een brede vorming van onze leerlingen met onder andere extra aandacht voor de samenleving, het milieu, de gezondheid, de (online) veiligheid en waarden & normen.

UITSTAPPEN

Over de jaren heen worden er diverse uitstappen en activiteiten georganiseerd.

  • 1ste graad: Bezoek Gallo-Romeins Museum, uitstap Luik, deelname STEM-olympiade, deelname Wallabiewedstrijd, economiedag, gastspreker KBC, sociaal project, sportdag...
  • 2de graad: Uitstap Aken, Dag van de Franse en Engelse taal, sportdag, sessies omtrent drugs/alcohol/relaties, deelname aan wiskunde- en wetenschapsolympiade, sociaal project...
  • 3de graad: Wiskundewandeling Leuven, deelname Junior College KU Leuven, bezoek SID-in, VRT-rondleiding, sportdag, deelname aan wiskunde-, statistiek- en wetenschapsolympiade, gastspreker KBC, panelgesprek studiekeuzeavond, spaghettiavond, bezoek Bonnefantenmuseum, sociaal project...

MEERDAAGSE REIZEN

In het eerste, vierde, vijfde en zesde jaar organiseren we meerdaagse reizen voor onze leerlingen.

  • Het eerste jaar maakt een tweedaagse kennismakingsreis in de buurt.
  • Het vierde jaar gaat op citytrip naar onder andere Rotterdam.
  • Het vijfde jaar heeft een uitdagende “verleg je grenzen” op het programma in eigen land.
  • Het zesde jaar gaat op eindejaarsreis naar het buitenland.

PRAKTISCHE OPDRACHTEN & THEMAWEKEN

In de studierichtingen Commerciële Organisatie en Opvoeding en Begeleiding, krijgen de leerlingen heel wat praktische opdrachten. Deze opleidingen zijn immers praktischer dan de doorstroomrichtingen. De opdrachten kunnen zowel binnen als buiten de schoolmuren plaatsvinden, bijvoorbeeld via stages. Hier kunnen de leerlingen dan laten zien wat ze op school hebben geleerd en heel wat ervaring opdoen.

De andere klassen hebben in het zesde jaar een week waarin hun hoofdvakken centraal staan.

In de richting 6 Wetenschappen-Wiskunde, brengen de leerlingen onder andere een bezoek aan de universiteit waar ze experimenten mogen uitvoeren. Er vindt ook een activiteit plaats in het kader van wiskunde en/of informaticawetenschappen.

In de richting Welzijnswetenschappen, krijgen de leerlingen tijdens de cultuurweek de kans om allerlei organisaties en instanties te bezoeken in het kader van gedrags- of cultuurwetenschappen. Daarnaast werken ze aan hun onderzoekscompetenties.

ONDERZOEKSCOMPETENTIES

In de tweede graad NW of HW maken de leerlingen kennis met onderzoekscompetenties in de verschillende onderzoeks- en wetenschapsvakken.

Zij leren onder begeleiding van de leerkrachten de verschillende stappen toepassen van een wetenschappelijk onderzoek.

In de derde graad krijgen de leerlingen meer zelfstandigheid om aan een eigen onderzoek te werken in het vak Onderzoekscompetenties. De gegevens die via enquêtes of experimenten verzameld zijn, zullen ze dan in een verslag of poster presenteren.